tiistai 31. joulukuuta 2013

Pilvenpiirtäjäkollaasi




Nimi ja vuosi: World's Highest Buildings (2009)
Valmistaja: Ravensburger
No. 16 632 9
Palojen määrä: 2000
Hankittu: Kirpputori, huhti-/toukokuu 2012


Tämä lojui pitkään parissakin eri paikassa odottamassa kokoamista, ja viimein tuli sen vuoro. Kokoan uusia palapelejä aina fiilispohjalta enkä ostojärjestyksessä, joten jotkin niistä saattavat olla syrjässä todella pitkäänkin ennen kuin pääsevät koottaviksi. Tällä palapelillä lojumisaikaa pidensi se, että silloin kun sen sain, minulla ei ollut sille tilaa missään, joten se jäi vanhempieni hoiviin.

Ravensburger-laatu ei pettänyt tälläkään kertaa. Kyllä on mukavaa, kun saa koota HD-kuvaa ja pahvikin kestää kosketusta. Lisäksi tämän kokoaminen oli hauskempaa kuin aluksi odotin. Kun nääs ostin tämän, mietin, että Noh, onhan siinä pilvenpiirtäjiä, mutta en pidä siitä, kuinka ne on tähän piirretty. Ovat jotenkin niin tehdyn ja teknisen näköisiä. Liian siloteltuja. Ostin sitten kuitenkin, koska olivat pilvenpiirtäjiä. Kun nyt kokosin kuvan, huomasin viihtyväni näiden "tekaistujen" rakennusten kanssa varsin mainiosti. Tämä menee kokoamiskokemuksena samaan kategoriaan aikaisemmin postaamani Hong Kongin kanssa, mutta tämä oli vain helpompi. Kuvassa on paljon eri värejä ja rakennuksilla on omat tekstuurinsa, joten eri rakennuksia pystyi kokoamaan yksitellen. Se helpotti suurehkon palamäärän hallitsemista, mutta oli samalla varsin hauskaa. Palapeli valmistui nopeasti hieman kymmenen tunnin paremmalla puolen.

Vaikka tämä ei ollutkaan vaikea, osasi tämäkin palapeli yllättää. Luulin näet kuvaa katsellessani, että nuo rakennusten alla olevat tekstit olisivat helppoja koota. Eivät muuten olleet! Nuo kirjaimet hajoavat noissa paloissa välillä yllättävän vaikeasti tunnistettaviksi. Mitä tästä opimme? Älä koskaan aliarvioi palapeliä. Palapelit ovat juonikkaita otuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti