tiistai 30. elokuuta 2016

Tiikeri ja kirsikankukat


Nimi ja vuosi: White tiger and cherry (2012)
Valmistaja: Epoch
No. 23-074
Palojen määrä: 2016 
Hankittu: Imaginatorium Shop (Japani)


Oijjoi kun tämä oli kaunis silloin kun tämän sain hyppysiini ensimmäisen kerran. Ajattelin aina tätä katsellessani, että tämä on varmaan kiva koota sitten kun joskus tulee sopiva tilaisuus. No, tuota tilaisuutta sai odottaa aika kauan. Silloin kun lattialla olisi ollut tilaa tämänkokoiselle palapelille, ei vain huvittanut aloittaa urakkaa (tiesin, että sitä tulisi). Kunnes sitten tuli kevät 2016.

Reunat oli tässä melko helppo koota, niissä kun on tarpeeksi vaihtelua väreissä ja kuvioissa. Mikään muu tässä ei sitten helppoa ollutkaan. Tämä oli ajanpuutteen vuoksi pitkiäkin aikoja keskeneräisenä niin, etten koonnut tätä yhtään, koska tämä ei todellakaan ole sellainen palapeli, johon voi tuosta vain laittaa palan paikoilleen silloin tällöin. Tämä vaati aina pidempiä kokoamissessioita kerrallaan, ja niistäkin oli usein tuloksena se, että paikalleen oli löytänyt vain muutama pala. Tämä ei ole kärsimättömän palapeli!

Helpoin noista vaikeista osuuksista oli taivas ja vuoristotausta. Vaikka sävyt ovat samanlaisia kautta koko taustan, paloja saattoi erotella toisistaan pienten yksityiskohtien avulla. Tuossa tiikerin turkissa, kalliossa ja kirsikkapuussa oli aivan liikaa toisiinsa sekoittuvia värejä, jotta paloista olisi voinut heti sanoa, mihin näistä kolmesta osiosta se kuuluu. Edes tiikerin kitaan kuuluvia paloja ei ollut helppo erottaa joukosta!

Haastetta siis riitti, mutta pitkälle aikavälille jakautuessaan se ei turruttanut. Jos tämän olisi joutunut kokoamaan kiireellä, silloin ei ainakaan minulle olisi jäänyt tästä positiivista mieltä. Nyt jäi, ja todella hienoa kuvaa on mukava katsella valmiina.

Kuvan on tehnyt taiteilija Kayomi Harai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti