keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kartta II


Nimi: Old Map
Valmistaja: Clementoni
No. 93431
Palojen määrä: 3000
Hankittu: Lidl, joulukuu 2013


Mietin aluksi, että olisiko tästäkin pitänyt tehdä palapelipäiväkirja, sillä kovasti olisi huvittanut tehdä sellainen taas pitkästä aikaa. Kun viimeinkin pääsin kokoamaan tällaista vähän isompaa palapeliä tuohon lattialle. Mutta ei, en sitten tehnyt. Koska tämä on paljon pienempi ja helpompi kuin 5000-palainen Neuschwanstein, ajattelin, että päiväkirjasta tulee liian lyhyt. No, saivatpa lukijat välttyä niiltä etenemättömyyden tuskaa kuvaavilta, tylsiltä ”muutama pala sinne tänne” -merkinnöiltä.

Kokosin tämän palapelin alkupuoliskon melko nopeasti, vaikka tämä onkin isokokoinen. Moinen johtuu siitä, että reunat ja karttaympyröitä kehystävät alueet ovat helppoja. Erilaiset rajat on helppo etsiä laatikosta ja koota yksitellen, ja reunan kuviin tulevat palat pystyy helposti erottamaan karttaan kuuluvista paloista. Ainakin lähes kaikki. Muutama hämypala tuolta löytyy.

Loppupuolisko olikin sitten vaikeampaa puurtamista ja tahti hidastui. Kokosin ensin tekstilaatikot kehyksineen ja yritin sitten lajitella muita kartan tekstejä kirjainten koon mukaan. Samoin lajittelin maanosien reunapaloja, ne kun olivat kaikki erivärisiä keskenään. Tekstejä ei ollut niinkään hauska koota, mutta noita maanosien reunoja oli. Myöhemmin myös mantereiden sisäosia. Sai samalla testailla sitä, kuinka hyvin yleensä tuntee maailmankarttaa, sillä joskus paloja pystyi parhaiten paikallistamaan niissä lukevien paikannimien avulla. Viimeisiksi paloiksi jäivät kartan viivat. Niitä ei sitten ollutkaan niin mukava laitella paikoilleen.

Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin kiva koottava, ja mielelläni ryhdyn isoa maailmankarttaa kokoamaan uudestaankin. Varastossa onkin odottamassa jo yksi 6000-palainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti