tiistai 22. huhtikuuta 2014

Octopus



Nimi ja vuosi: Delon: Octopus (2011)
Valmistaja: Heye
No. 29385
Palojen määrä: 2000
Hankittu: Ebay UK (Saksa)



Toinen kokoamani palapeli Heyeltä. Huomasin päättäväni, että pidän tämän valmistajan palapeleistä, kun tätä kokosin, sillä laatu on todella hyvä. Siitä en kuitenkaan pidä, että heidän palapeleissään on niin isot laatikot: vievät paljon tilaa hyllyssä.

Itse palapelistä se, että ostin sen, koska kuva oli hieno. En ostaessani ajatellut ollenkaan, kuinka vaikea kuva tulisi olemaan. Sen huomasin vasta, kun avasin palapussin ja tyhjensin sisällön laatikkoon... Argh! Melkein kaikki palat olivat äkkikatsomalta miltei samanvärisiä! Mietin, että huhhuh, mitähän tästäkin tulee.

Mutta palapeliharrastaja ei lannistu haasteiden edessä, ei. Ei kun vaan kokoamaan! Mutta, mutta, ei niin pian. Heti reunojen kanssa alkoivat ongelmat. En millään saanut kaikkia löytämiäni reunapaloja sopivaan järjestykseen, joten päädyin kokoamaan vain ns. varmat osiot ja jätin loput auki. Kokoaisin ne sitten myöhemmin. Vielä siinäkin vaiheessa, kun suurin osa sisäpalapelistä oli koottuna, reunojen tilanne näytti tältä: 



Eikä tuo muukaan palapeli mikään helppo ollut. Todella paljon erilaisia tummia sävyjä. Jos haluaa haastavan palapelin, joka ei ole mikään älyttömän iso ja kallis, kannattaa hankkia tämä! Tätä ei tosin enää paineta, joten ihan kaikkialta ei varmaankaan enää löydy.

Aikaa tähän meni ties kuinka kauan, kun välillä sain vain muutaman palan paikalleen kokoamissession aikana. Sellaista se on aina näiden yksiväristen palojen kanssa, mutta vaikeampaa tummilla paloilla kuin vaaleilla. No, tulipa nyt noita tummiakin koetettua. Kokoaminen helpottui siinä vaiheessa, kun palariveistä alkoi löytyä toistuvia muotoja. Ei mikään järin hauska koottava, mutta haastetta tarjoava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti