lauantai 23. marraskuuta 2013

Heijastus




Nimi ja vuosi: Reflection (1991)
Valmistaja: F.X. Schmid
No. 98125.2
Palojen määrä: 1000
Hankittu: Ebay UK, joulukuu 2012


Tämä oli aikanaan ensimmäinen palapeli, jonka hankin Ebayn kautta. Postikulut Britanniasta olivat yllättävän halvat suhteessa siihen, mitä oletin niiden tällaisella esineellä olevan, mutta palapeli itsessään oli hintava. (Ei mikään älyttömän kallis. En minäkään hullu ole.) Tämähän on ihan kunnon – nyt tulee se trendisana – vintagea, niin hinnan toisaalta ymmärtääkin. Toisaalta ei, sillä pelkkä ikä ei tee kaikesta rojusta arvokasta. No, mutta minä hankin tämän yksinomaan kuvan takia enkä minkään muun, joten maksoin kiltisti.

Miksi vaivautua tällaisen kuvan vuoksi? No koska se on erikoinen.

Palapeli on iältään vanha ja myös laadultaan heppoisempi kuin monet nykypalapelit. Palat ovat ohuita ja melko mielikuvituksettomasti leikattuja. Nykypalapeleihin verrattuna huonompi laatu näkyi myös siinä, kuinka palat liittyivät yhteen. Monesti ne eivät näet liittyneet kunnolla, sillä leikkaus oli laadultaan epätasaista. En aina tiennyt varmaksi, kuuluiko jokin pala johonkin tiettyyn kohtaan, ja palan paikasta saattoi varmistua vasta myöhemmin, kun oli saanut ympärille lisää paloja. Leikkauksen vuoksi palat liittyivät toisiinsa löyhästi.

Palapelin haasteellisuutta lisäsi myös kuva. Olin yllättynyt, kuinka hankalaksi kuvan kokoaminen lopulta osoittautui. Oli aivan kuin tämän palapelin kuvassa olisi ollut jokin kootuksi tulemista estävä taika, sillä kokoamisvaiheessa palapelin jotkin tietyt kohdat eivät näyttäneet samanlaisilta kuin laatikon kuvassa. Kun tuollaisen kohdan sitten vihdoin sai koottua, huomasikin, että kyllä se sittenkin laatikon kuvaa muistuttaa. Hassua. Sekä rajaviivojen että värisävyjen kanssa oli hankaluuksia.

Vaikka luulinkin aluksi pääseväni helpolla oudon kuvani kanssa ja sitten palapeli oli kuitenkin minua fiksumpi, pidin haasteesta. Oli hauskaa taas saada kokea onnistumisen tunteita palapelin parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti