tiistai 21. toukokuuta 2013

Gion-no-komachi


Nimi: Gion-no-komachi
Valmistaja: Appleone
No. A10309
Palojen lukumäärä: 1000
Hankittu: Imaginatorium Shop (Japani), marraskuu 2012

Tämä on viides hankkimani japanilainen palapeli, ja se on kovin kaunis. Katselin tätä pitkään tuon nettikaupan sivuilla, mutta kun hoksasin, että siellä oli jäljellä enää yksi kappale tätä kallista kaunotarta, tilasin sen heti. Olen huomannut jo useasti, että jos tilaisuus hankkia jotakin joskus tulee, sitä ei kannata jättää käyttämättä. Vaikka tämä maksoikin, en kadu ostostani.

Kuten edellinenkin kokoamani Appleonen palapeli, tämäkin oli mukava koottava. Nuo palat ovat niin silkkisen tuntuisia, että niitä on mukava käsitellä. Miinuspuolena on tosin se, että niiden muotoilu on "löyhä". Palat eivät siis pysy kiinni toisissaan samaan tapaan kuin useimmissa eurooppalaisissa palapeleissä, vaan irtoavat helposti toisistaan. Tämä on tähänastisen japanilaisista palapeleistä hankkimani kokemuksen mukaan tavallista. "Palapelikulttuuri" on siis hieman erilainen.

Palapelin koko on myös eri kuin meikäläisissä palapeleissä. Tässä alla vertailun vuoksi kuva tästä ja edellisestä susipalapelistäni yhdessä.


Japanilaiset 1000-palaiset taitavat kaikki olla tätä kokoa. Suurempi koko tarkoittaa, että palatkin ovat hieman isompia kuin vaikka nyt tuossa susipalapelissä.

Palapelin kuvan on maalannut taiteilija Kaname Ozuma. Minun silmääni miellyttää hänen tyylinsä kovasti, ja hänen maalauksena ovat mukavan pehmeitä. Tämä vaahteraneito ei ole poikkeus. Minulla on toinenkin Kanamen teos palapelinä, mutta siitä sitten lisää myöhemmin, kun sen kokoan (toistamiseen).

Aikaa tämän kokoamiseen ei kulunut paljon, noin seitsemisen tuntia kolmena eri päivänä, ja pitäisin tätä helpohkona. Vaahteranlehdet olivat vaikein osa.

Tämän laatikkokin on hieno.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti